Se alla

Våra kandidater till Kommunalvalet 2018

Tisdag 12 juni 2018

Våra kandidater till kommunalvalet 2018

Här presenterar vi alla våra kandidater för er och skriver lite om var och en av dessa kandidater.

Här berättar dom vad de själva vill göra för Hedemora kommuns invånare och företagarna.

 

Kandidat nummer ett:

 

                                           Anna Eling

foto Carina Höglund

 

Hej, mitt namn är alltså Anna. Jag föddes som andra barn i en syskonskara på fyra. Hela mitt liv har jag bott i denna fantastiska kommun. Som barn bodde jag på Brunna villaområde, ett område som ingav trygghet gemenskap och framförallt livsglädje.

Min far engagerade nära nog alla vuxna i någonting som kallades Brunnaspelen.  En sommardag där alla barn stod i centrum. Alla barn fick tävla och alla fick ett pris. I vuxen ålder har jag förstått hur oerhört viktigt detta var för alla barn som bodde/vistades på villaområdet. Jag minns alla gånger jag följde min far in till staden för att tigga ihop priser till våra tävlingar. Aldrig någon gång nekade företagarna att sponsra detta för oss barn så viktiga evenemang. Vilket engagemang!

Kanske var det hans engagemang eller så var det min mors vilja att hjälpa andra som smittade av sig på mig, kanske rent av båda. Jag är stolt över mina föräldrar och för att ha vuxit upp i denna idyll som många politiker försöker smutskasta och förringa.

Vem är jag idag? jag är småföretagare inom lantbruksområdet och driver ett service företag med trädgårdsservice mm. Jag bor i Långshyttan med min man alla våra djur och tre hemmavarande barn samt två utflugna och ett underbart litet barnbarn.

Mina hjärtefrågor är LSS (lagen om stöd och service)  Att i ett demokratiskt land som Sverige ens överväga att kollektivt bestraffa individer för att någon enstaka individ lurar till sig pengar är inte okej. Att neka individer att nå sitt mål med motiveringen att ” du kostar för mycket var nöjd med där du är” är inte okej. LSS är vår tids viktigaste reform och den måste utvecklas inte avvecklas.

Min nästa hjärtefråga är. LOV (Lagen om valfrihet) När jag blir gammal vill jag bo på ett äldreboende där det finns djur, grönsaksland och potatisland.  Där jag får vara med och arbeta de dagar jag kan och andra dagar bara kan njuta av livet på landet. I vår kommun är det bara Liberalerna och Moderater som vill ger er den friheten.

Min tredje hjärtefråga är trygghet. Tryggheten att kunna gå ut själv på kvällen, tryggheten att kunna välja själv hur du vill leva ditt liv. Tryggheten att våga starta och driva eget företag för att du vet att du bor i en kommun som gör all de kan för att underlätta företagande. Tryggheten av att skolan anpassas efter dig som elev inte efter lärare, andra elevers behov eller kommunens styrande. En skola i världsklass är också trygghet. Jag vill föra er talan och visa alla vilken fantastisk stad och kommun vi är. Vilken oerhörd skatt vår kommun är här i länet och i landet. Låt oss ta tillbaka vår kommun från pessimisterna och gör åter Hedemora kommun till den idyll den faktiskt är. Om du liksom jag älskar Hedemora Kommun så lägg er röst på mig. Anna Eling nummer 1.  Liberalerna den 9 september 2018

 

Nummer 2. Yousef Hussin 32 år från Hedemora

Sekreterare

Yousef är född och uppvuxen i Syrien men flydde till Sverige under kriget.

Yousef är utbildad lärare i hemlandet och i Sverige engagerar hans sig bland annat i Räddabarnen och studieförbundet vuxenskolan. Yousef driver frågor som rör integration, skolan, jämställdhet och allas lika värde. Integration bygger på att mamman i familjen integreras och tar plats i samhället.” När mamma är en del av samhället blir hela familjen en del av detsamma.”

Nummer 3. Sirpa Holopainen 47 år

Sirpa Holopainen

Sirpa är född i Kuopio, Finland och flyttade som fyraåring till Skövde,Sverige.

Till Hedemora kom hon 2005 och bor sedan dess i sitt hus i Vikmanshyttan.

Sirpas hjärtefrågor är samverkan utbildning och arbete. Hon grundade facebock sidan ”Vi i Vikmanshyttan”. Sirpa arbetar som stödresurs i Hedemora kommun.

På fritiden engagerar hon sig i sin son, sina hästar och allt som skapar samverkan och samspel.